Schuur Expert uw parketvloer specialist

Vloer schuren

Parketvloer laten schuren?

Wilt u uw vloer schuren? Verdiep u dan zeker in onze mogelijkheden!

Als u heeft besloten om uw parketvloer prachtig te laten opknappen zijn er aardig wat opties. Uiteraard is de eerste stap de vloer schuren. Het meest handige is om dit te laten doen door ervaren en deskundige vakmensen. Met meer dan 35 jaar ervaring op de teller staan wij klaar om ook bij u aan de slag te gaan. Onze zes parketteurs hebben alles in huis om de parketvloer in uw woning of bedrijfspand weer als nieuw te maken. Vanzelfsprekend kunt u bij ons ook terecht wanneer u uw parketvloer stofvrij wilt laten schuren. Als het parket eenmaal geschuurd is wilt u natuurlijk zo lang mogelijk blijven genieten van uw opgeknapte vloer en daarom wordt er een beschermende laag over aangebracht. Dit kan met olie, lak of wax. Iedere afwerking heeft zijn eigen voordelen en zorgt voor een eigen look. Uiteraard bent u geheel vrij om hierin uw eigen keuze te maken. Kunt u toch wel wat advies gebruiken? Onze parketteurs zijn u graag van dienst!

Zelf aan de slag gaan of toch maar een professional inschakelen?

Sommige mensen kiezen voor zelf de vloer schuren. Hiervoor huren ze dan een schuurmachine, maar meestal weten ze niet precies hoe hij werkt en hoe het apparaat bijvoorbeeld moet worden ingesteld voor specifiek hun parketvloer. Bovendien is het grootste gedeelte van een parketvloer wel met de machine te schuren, maar voor het onderhoud aan de zijkanten is toch echt nog een ander apparaat nodig. Wat leek op een poging om eenvoudig wat geld te besparen kan daardoor soms regelrecht op een fiasco uitlopen. Niet alleen is men in dit geval veel geld kwijt aan huur en borg voor de apparaten, ook kan een verkeerd ingestelde schuurmachine zorgen voor beschadigingen aan de parketvloer. Natuurlijk zit u hier beslist niet op te wachten en wilt u juist voor een duidelijke prijs een net resultaat bereiken. Om deze reden raden wij dan ook ten zeerste aan om in zee te gaan met ervaren en deskundige parketteurs. Zij weten precies waar ze mee bezig zijn en kiezen voor iedere vloer de juiste instellingen en het passende schuurmateriaal.

Hoe wilt u dat u vloer er na de behandeling uit komt te zien?

Voordat u de keuze maakt welke finish u na het vloer schuren wilt laten aanbrengen, is het goed om voor uzelf duidelijk te hebben welk effect u graag op uw vloer zou willen terugzien. Houdt u bijvoorbeeld van een mooie mat afgewerkte vloer of prefereert u juist een prachtige glanzende parketvloer? Het fijne aan de diverse opties die er zijn is dat vrijwel alles wat u voor uw parket wenst mogelijk is. Onze parketteurs kunnen voor u het parket schuren en lakken, het parket schuren en olien of juist uw parket schuren en waxen. Hierbij is het goed om te weten dat iedere methode een zeer goede is. Alle varianten van afwerking zorgen voor een optimale bescherming van uw geschuurde vloer. Doorslaggevend is de uitstraling die u er mee wilt bereiken. Hieronder nemen we de verschillende opties graag met u door.

Parket schuren en lakken kan in vele soorten

Wanneer u kiest voor de vloer schuren en u uw parket vervolgens wil laten lakken kunt u kiezen uit een aantal verschillende soorten. Iedere lakvariant zorgt voor een ander effect. De één geeft bijvoorbeeld een uiterst glanzend effect aan uw parketvloer, terwijl de ander juist een zeer matte look creëert. Door de toevoeging van een laklaag na het schuren van uw parketvloer ontstaat een goede beschermlaag, waardoor het parket beter bestand is tegen vuil en stof. Met parket schuren en lakken is het parket onderhoud bovendien heel gemakkelijk.

Gaat u voor een matte look? Kies voor parket schuren en olien!

Een matte uitstraling van uw vloer kan uitstekend worden bereikt met parket schuren en olien. Na de vloer schuren wordt er een nette olielaag aangebracht op het parket. Hierbij letten de parketteurs er natuurlijk op dat er geen overdaad aan olie wordt gebruikt, wat immers juist voor een superglanzende vloer zou zorgen. Bij een geoliede vloer blijven de prachtige houtnerven in het parket uitstekend zichtbaar, wat er natuurlijk schitterend uitziet. Nog een voordeel van een behandeling met olie is dat u de keuze heeft uit verschillende kleuren. Op deze manier kunt u vrij eenvoudig een ander tintje aan uw bestaande parketvloer brengen. Zo past u uw vloer helemaal aan uw wensen van nu aan!

Voor een glanzende tot mat glanzende vloer is parket schuren en waxen ideaal

Weet u al precies hoe u parket er uit moet komen te zien en is dat een mat glanzende of normaal glanzende vloer? Dan raden we u de optie van het parket schuren en waxen aan. Net als bij onder meer het olien zijn er ook bij het waxen van uw vloer meerdere opties met betrekking tot de kleur. Zo kunnen onze parketteurs voor u precies de kleurnuance op uw vloer aanbrengen die u wenst. Uw vloer schuren en voorzien van een waxlaag is een erg mooie optie wanneer u een hardhouten vloer heeft, maar ook op andere soorten houten vloeren is het effect erg mooi. Verder brengt ook de wax een beschermende laag over uw parket aan. Zo ziet uw vloer er ook lang nadat u hem heeft laten schuren nog prachtig uit.

Door parket reinigen zorgen dat uw opgeknapte parketvloer mooi blijft

De vloer schuren en behandelen met lak, olie of wax is één ding, maar om het zo mooi mogelijk te houden is uw parket reinigen onontbeerlijk. Daarom raden we u aan om uw vloer regelmatig, waar mogelijk dagelijks, schoon te maken met bijvoorbeeld een stofzuiger met een parketborstel of met een bezem. Op deze manier krijgen vuil, stof en zand geen kans om zich in de vloer te nestelen en zelfs krassen te veroorzaken. Ook heeft parket onderhoud nodig. Breng hiervoor circa één keer per jaar een nieuw laagje olie of wax aan.

WANNEER UW PARKET SCHUREN?

  • Krassen en deukjes in uw parketvloer
  • Kleurverschillen door zonlicht
  • Tijd voor andere uitstraling of kleur
  • Bij (water)schade aan uw houten vloer
  • Bij uitbreiding van uw houten vloer
  • U wilt graag een onderhoudsvriendelijke vloer
GECERTIFICEERDE PARKETTEURS

Onze ervaren parketteurs hebben meer dan 25 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en zijn gecertificeerd vakman

OFFICIEEL ERKEND SPECIALIST

Wij zijn officieel Specialist en zijn onderscheidend op 5 punten;
Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service en Garantie.

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Als wij alle informatie over de vloer hebben, heeft u binnen 24 uur een opmaat gemaakte offerte in huis.

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Kom met mij in contact

Vragen over parket schuren?

Ik leg u graag uit wat onze behandeling parket schuren inhoud en wat dit met u vloer doet. Maak een vrijblijvende afspraak met me dan kom ik graag bij u langs om dit aan u uit te leggen.

Bel Ons